Migranţi ascunşi sub pământ pentru flori

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit cincisprezece migranţi, cetăţeni irakieni, sri-lankezi şi afgani, care, folosind diferite metode, au încercat să intre ilegal în România.
Doispezece dintre aceştia au fost depistaţi ascunşi într-un spatiu special amenajat intr-un TIR încărcat cu pământ pentru flori, iar ceilalţi trei au fost depistaţi în timp ce se deplasau pe jos, printre camioanele care aşteptau la controlul de frontieră, dupa ce au calatorit pe sasiul unui autocamion.
 În data de 10.03.2015, ora 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Iveco, un cetăţean din Belarus, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pământ pentru flori din Bulgaria pentru Lituania.Procedând la verificarea mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit în compartimentul marfă, într-un spatiu special amenajat, sub paleţii pe care se aflau saci cu pământ pentru flori, douăspezece persoane  de sex masculin, 10 dintre acestea fiind cetăţeni irakieni şi 2 sri-lankezi.

  În data de 11.03.2015, ora 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat, printre camioanele care aşteptau să intre în ţară, trei persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei în vederea legitimării, ocazie cu care lucrătorii noştri au constatat că acestea nu deţin documente de identitate.
La cercetări, bărbaţii au declarat că sunt cetăţeni afgani şi că au călătorit până la intrarea în România pe şasiul unui camion al cărui număr de înmatriculare nu îl pot preciza. Înainte de locul unde se efectuează controlul de frontieră, când autocamionul a oprit, aceştia au coborât de pe şasiu cu intenţia de a ocoli controlul de frontieră, scopul lor fiind acela de a ajunge în Italia.  

În ambele cazuri, conform protocolului româno – bulgar, persoanele au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.