News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

ÎN ATENȚIA PESCARILOR DIN DOLJ: În perioada 11 aprilie - 25 mai se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuit

ÎN ATENȚIA PESCARILOR DIN DOLJ: În perioada 11 aprilie - 25 mai se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuit

Avand in vedere numarul mare de pescari sportivi care practica pescuitul pe fluviul Dunarea, in zona de competenta a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, politistii de frontiera ii informeaza pe acestia asupra urmatoarelor aspecte de natura legislativa:

In luna februarie a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 110 din 11.02.2015, Ordinul 152 al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor privind stabilirea perioadelor de prohibitie pescuitului in anul 2015.

Astfel, in perioada 11 aprilie - 25 mai inclusiv, se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv si familial al oricaror specii de pesti pe o durata de 45 de zile in apele care constituie frontiera de stat.

Pescarii sportivi din judetele de frontiera de la granita cu Republica Bulgaria trebuie sa stie ca activitatile desfasurate in zona de frontiera sunt supuse controlului Politiei de Frontiera Romane.

Conform prevederilor Legii frontierei de stat a Romaniei, pescuitul sportiv pe fluviul Dunarea se efectueaza in conditiile legii, in locurile si sectoarele stabilite de autoritatile competente, cu avizul sefilor serviciilor teritoriale.

Reamintim ca pescuitul sportiv efectuat cu undita sau lanseta in scop de agrement sau performanta este o activitate individuala si necomerciala, iar practicarea acestei activitati se face in baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura prin asociatiile de pescari legal constituite.

Permisul de pescuit este un document cu regim special, inseriat, nominal si netransmisibil care se poate viza in mod gratuit la sediul serviciilor teritoriale ale politiei de frontiera din fiecare judet, dupa depunerea copiilor dupa cartea de identitate, permisul de pescuit, chitanta eliberata de A.N.A.F. sau asociatie de achitare a taxei pentru activitatea de pescuit si cupon de pensie.

Foarte multi dintre pescarii sportivi poseda si carnete de membrii ai unor asociatii de pescuit care le atesta doar calitatea de membru al respectivei asociatii. Pentru a putea desfasura activitati de pescuit sportiv si a nu incalca prevederile legale este necesara si posesia acestui permis eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si vizat de serviciile teritoriale al politiei de frontiera.

Pescarii sportivi care nu detin card plastifiat emis de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv in baza chitantei de plata sau talonului de pensie vizat de structura judeteana a acestei agentii.

Facem precizarea ca lipsa avizului sefului Politiei de Frontiera pe aceste permise constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 1.000 de lei.

De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fara permis constituie contraventie si se sanctioneaza in baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul 2008 cu modificarile si completarile ulterioare, cu amenda de la 300 lei la 600 lei si confiscarea pestelui, icrelor si a altor vietuitoare acvatice.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu