Advertisement

Doi sirieni ascunşi într-un camion, descoperiţi la PTF Calafat

Calafat News
miercuri, noiembrie 18, 2015 | 17:40 Last Updated 2015-11-18T15:40:00Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit, ascunşi în compartimentul de marfă al unui camion, doi cetăţeni sirieni care intenţionau să ajungă ilegal în Finlanda.

Azi noapte, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc, la volanul unui autocamion cu semiremorcă, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse textile şi piese auto din Turcia pentru Finlanda.
Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a constatat că semiremorca are cablul tăiat şi relipit, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, au descoperit ascunse în compartimentul marfă, printre marfa transportată, două persoane, una de sex masculin şi alta de sex feminin.

În urma verificărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră bulgare, s-a stabilit că persoanele, în vârstă de 27 de ani, sunt cetăţeni sirieni.

În cadrul cercetărilor preliminare, cei doi tineri au declarat că în urmă cu două zile s-au urcat în camion în Turcia, fiind ajutaţi de o persoană pe care nu o cunosc şi căreia i-au plătit suma de 500 de euro, intenţionând astfel să ajungă în Finlanda.

Conform  protocolului româno – bulgar, mijlocul de transport, şoferul şi migranţii au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Doi sirieni ascunşi într-un camion, descoperiţi la PTF Calafat

Trending Now

Advertisement