Advertisement

Concurs “Let’s Do It, Romania!” cu premiul I un laborator de informatică

Calafat News
miercuri, ianuarie 27, 2016 | 12:03 Last Updated 2016-01-27T10:03:06Z
Competiția se va desfășura în perioada 5 februarie — 25 iunie, iar înscrierea se poate face la adresa danube@letsdoitromania.ro, fiind așteptate școli din județele: Caraș — Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

Premiul I constă într-un laborator nou de informatică (25-30 calculatoare) și mobilierul adecvat. Premiile al II-lea, al III-lea și cele trei premii speciale vor fi reprezentate de echipamente electronice în funcție de necesitățile instituțiilor de învățământ câștigătoare (laptopuri, proiectoare, table interactive, multifuncționale). De asemenea, va exista și o categorie dedicată unităților de învățământ în funcție de ciclul de proveniență cu premii adecvate, în valoare totală de 3.000 euro/ciclu de învățământ. Cele mai implicate cadre didactice vor fi, de asemenea, premiate.

Pentru clasele I-IV, activitățile “Let’s Do It, Danube!” sunt: ateliere de reciclare creativă, dar și un concurs de colectare selectivă, la care ar urma să se implice elevii, dar și părinții. La nivelul fiecărui județ vor exista și școli care, folosindu-se de experiența și materialele puse la dispoziție de echipa “Let’s Do It, Danube!”, vor realiza compost.

În ceea ce privește clasele V-VIII și IX-XII, activitățile constau în: sesiuni de educație ecologică; un proiect prin care elevii vor identifica problemele de mediu din comunitate, un concurs de colectare selectivă, dar și o tabără tematică (iulie 2016), dedicată celor mai implicați elevi din fiecare județ.

Cu ocazia Zilei Copilului (în weekend-ul 4-5 iunie) vor fi organizate ateliere de reciclare creativă și activități interactive desfășurate în spații special amenajate în incinta parcărilor Kaufland. Pe 25 iunie, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului, va fi organizată o acțiune de curățare a malurilor Dunării, la care vor fi invitate să participe toate unitățile de învățământ.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România. Din 2010 și până acum, “Let’s Do It, Romania!” a implicat peste 1.100.000 de voluntari, care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22.500 de tone de deșeuri).
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Concurs “Let’s Do It, Romania!” cu premiul I un laborator de informatică

Trending Now

Advertisement