Advertisement

Sentinţă definitivă: Trei ani şi 4 luni de puşcărie după ce a fost la un pas să bage un tânăr în pământ

Calafat News
joi, ianuarie 28, 2016 | 06:35 Last Updated 2016-01-28T04:35:43Z

Un tânăr de 21 de ani, din comuna doljeană Poiana Mare, arestat preventiv în luna mai a anului trecut pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi plata sumei de 30.000 lei daune morale şi materiale către victimă. Sentinţa a rămas definitivă pe 20 ianuarie a.c., când Curtea de Apel Craiova a respins apelul inculpatului ca nefondat. Autorul a fost trimis în judecată pentru că, băut, a băgat în spital un alt tânăr din localitate, după ce l-a pocnit cu un par în cap de mai multe ori.

Reamintim că poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi despre o altercaţie petrecută în noaptea de 17 spre 18 mai 2015, în comuna Poiana Mare, în urma căreia un tânăr a ajuns la spital în stare gravă. Din cercetările efectuate, anchetatorii au stabilit că, în noaptea respectivă, puţin după ora 23.00, Adrian Ionel Deică, de 21 de ani din Poiana Mare, după ce consumase din plin băuturi alcoolice, a ieşit pe stradă, s-a întâlnit cu Adrian Marcu, de 22 de ani şi, în urma unui conflict spontan, l-a lovit de mai multe ori pe cel din urmă cu o bucată de lemn în cap.

Victima a fost transportată la spital, unde a fost stabilizată, a primit îngrijiri medicale şi a rămas internată, specialiştii Institutului de Medicină Legală Craiova stabilind că leziunile suferite i-au pus viaţa în primejdie şi are nevoie, pentru vindecare, de 85 – 95 de zile de îngrijri medicale. În aceste condiţii Deică a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pe 24 de ore în cursul zilei de 18 mai, iar pe 19 mai a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor, propunere admisă de judecători.

Pe 8 iulie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Adrian Ionel Deică a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor, iar pe 2 noiembrie 2015 instanţa a pronunţat sentinţa pe fond. Autorul şi-a recunoscut fapta şi a cerut să fie judecat în procedura simplificată, beneficiind de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, solicitare admisă de judecători, care l-au condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare. În plus, inculpatul a fost menţinut după gratii şi obligat să plătească 30.000 lei daune morale şi materiale victimei, dar şi cheltuielile de spitalizare, care se ridică la 9833,72 lei: „Condamnă pe inculpatul Deică Adrian Ionel la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare.

Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă Marcu Ionel Adrian şi obligă inculpatul Deică Adrian Ionel, la plata sumei de 30.000 lei. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi obligă inculpatul Deică Adrian Ionel la plata sumei de 9833,72 lei reactualizată cu indicele de inflaţie de la data producerii prejudiciului până la data plăţii efective a debitului”, se arată în sentinţa Tribunalului Dolj.

Hotărârea nefiind definitivă, inculpatul a declarat apel, soluţionat pe 20 ianuarie a.c. de Curtea de Apel Craiova. Instanţa i-a respins lui Deică apelul ca nefondat: „Respinge apelul ca nefondat. Deduce arestul preventiv, în continuare, de la 2.11.2015, la zi. Obligă apelantul inculpat la 400 lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 260 lei, reprezentând onorariu avocat oficiu, va fi achitată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”.

sursa:cvlpress.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Sentinţă definitivă: Trei ani şi 4 luni de puşcărie după ce a fost la un pas să bage un tânăr în pământ

Trending Now

Advertisement