Cozi pe câțiva kilometri, la Vama Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Aproape 2.000 de mașini trec zilnic prin Vama Calafat. Pe lângă traficul normal, de tir-uri încărcate cu marfă, a crescut simțitor numărul autoturismelor. Asta pentru că tot mai multe persoane aleg să meargă în vacanță pe podul de la Calafat.

„Chiar dacă scutesc câțiva kilometri pe Bechet, prefer totuși să vin pe aici. Cu bac-ul ești condiționat de orele de tranzit, l-ai ratat, mai pierzi două ore. Așa, pe pod, nu contează când ajungi la vamă“, a povestit un craiovean care mergea spre Grecia.

Podul atrage tot mai mulți turiști, asta însă a format cozi de câtiva kilometri, în vamă. Nervii întinși la maximum, încinși de căldură, i-au făcut pe unii dintre șoferi să claxoneze minute în șir. „Stau de aproape 40 de minute și o să mai dureze ceva. Ne-am obișnuit cu aglomerația la vamă, pentru cei care pleacă în vacanță e mai dificil“, a spus șoferul unui TIR.

Pentru fluidizarea traficului reprezențanții Poliției de Frontieră au mărit numărul personalului care lucrează pe fiecare tură, numărul mare de turiști își spune cuvântul. „Prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, traficult înregistrat de la începutul acestei luni şi până în prezent a fost de peste 25.000 de mijloace de transport – 11.000 la intrare, 14.000, la ieșire – şi 47.000 de persoane – 21.500 intrare, 25.500 ieşire. Au fost luate măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul efectiv al documentelor și de creștere a numărului arterelor de circulație din Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, urmărindu-se folosirea la capacitate maximă a acestora“, a declarat, Dănuț Rudăreanu, purtător de cuvânt S.T.P.F. Dolj.

De asemenea, pentru a ști la ce să vă așteptați, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație on-line, disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă în timp real, o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei, pentru anumite intervale de timp, iar accesând rubrica ”Navigare”, se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere a frontierei.

sursa:craiovaforum.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.