Experienţe educative europene pentru 30 de tineri din Poiana Mare şi Vidin

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Proiectul educativ „EU intercultural: Photo-Folkloric-Art”, implementat de Asociaţia „EU vreau” din Craiova şi Casa de Cultură „Sf. Teofana Basarab” din Vidin, prin programul Erasmus+, a ajuns la final. Cei 15 tineri participanţi din comuna doljeană Poiana Mare şi 15 tineri bulgari au primit Certificatele Youthpass, care atestă recunoaşterea participării lor directe şi active într-un context european, punând accent pe abilitatea de a învăţa din această experienţă interculturală şi de a se dezvolta personal şi profesional.

Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul unui an, în perioada 1 mai 2017 – 30 aprilie 2018, şi a avut ca scop eficientizarea utilizării instrumentelor digitale şi dezvoltarea de competenţe în rândul tinerilor, mizând pe valenţele fotografiei etnografice şi valorizând dialogul intercultural şi tradiţiile în contextul culturii europene.


În această perioadă, tinerii au luat parte la ateliere de fotografie şi sesiuni de documentare în comunităţi, împreună cu fotografi profesionişti, la ateliere de pictat tiugi şi împletit pănuşe şi s-au implicat în numeroase jocuri, toate în spiritul educaţiei nonformale. Activităţile au urmărit dezvoltarea de abilităţi şi cunoştinţe în domeniul fotografiei digitale, cu accent pe comunicarea verbală şi nonverbală, precum şi pe comunicarea în mediul virtual, stimularea creativităţii şi imaginaţiei în arta fotografică, în general, şi încurajarea pasiunii pentru fotografia etnografică, în special.


Tinerii au făcut mai multe vizite tematice la Muzeul Olteniei din Craiova şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, la Muzeul de Artă şi Etnografie Calafat, la Cetatea Baba Vida şi alte obiective culturale din Vidin.


Lucrările realizate de cei 30 de tineri români şi bulgari la atelierele de artă populară, însoţite de fotografii din cadrul activităţilor din proiect, au făcut obiectul unor expoziţii, prezentate anul trecut, dar şi recent, cu prilejul înmânării Certificatelor Youthpass. Expoziţiile pot fi văzute la Liceul „George Şt. Marincu” din comuna Poiana Mare şi la Casa de Cultură „Sf. Teofana Basarab” din Vidin.

sursa / radiocraiova.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.