Advertisement

Un cetățean algerian, care a încercat să intre ilegal în Romania, folosind documente false, a fost depistat la P.T.F. Calafat

Calafat News
vineri, noiembrie 09, 2018 | 14:52 Last Updated 2018-11-09T12:52:31Z

Un cetățean algerian, care a încercat să intre ilegal în Romania, folosind documente false, a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat. 

Acesta a mărturisit polițiștilor că dorea să ajungă în Germania, dar nu deținea documente legale pentru a intra în spațiul Shengen. Pasagerul unui microbuz care a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu a prezentat la controlul de frontieră un pașaport din Luxemburg. La control, echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea paşaportului prezentat de persoana în cauză, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat că documentul prezentat la control nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Totodată, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele pasagerului, două cărți de identitate pe numele acestuia, una luxemburgheză și alta eliberată de autoritățile algeriene.

Polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul în cauză este cetățean algerian, care a declarat că dorea să ajungă în Germania şi a recurs la această metodă întrucât nu deţinea documente de călătorie care să-i permită intrarea într-un stat din spaţiul Schengen. Totodată, acesta a mai declarat că a procurat documentele de călătorie false de la un cetățean spaniol, în schimbul sumei de 10.000 de euro.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Un cetățean algerian, care a încercat să intre ilegal în Romania, folosind documente false, a fost depistat la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement