Un cetățean algerian, care a încercat să intre ilegal în Romania, folosind documente false, a fost depistat la P.T.F. Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Un cetățean algerian, care a încercat să intre ilegal în Romania, folosind documente false, a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat. 

Acesta a mărturisit polițiștilor că dorea să ajungă în Germania, dar nu deținea documente legale pentru a intra în spațiul Shengen. Pasagerul unui microbuz care a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu a prezentat la controlul de frontieră un pașaport din Luxemburg. La control, echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea paşaportului prezentat de persoana în cauză, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat că documentul prezentat la control nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Totodată, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele pasagerului, două cărți de identitate pe numele acestuia, una luxemburgheză și alta eliberată de autoritățile algeriene.

Polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul în cauză este cetățean algerian, care a declarat că dorea să ajungă în Germania şi a recurs la această metodă întrucât nu deţinea documente de călătorie care să-i permită intrarea într-un stat din spaţiul Schengen. Totodată, acesta a mai declarat că a procurat documentele de călătorie false de la un cetățean spaniol, în schimbul sumei de 10.000 de euro.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.