Advertisement

16 sticle cu alcool descoperite în cabina unui microbuz, la P.T.F. Calafat

Calafat News
joi, decembrie 20, 2018 | 12:05 Last Updated 2018-12-20T10:05:20Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în cabina unui microbuz 16 sticle cu alcool, pe care un cetăţean polonez a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 19.12.2018, la ora 18.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, în vârstă de 23 de ani. Acesta transporta produse electronice din Bulgaria pentru o firmă din Polonia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei microbuzului, cantitatea de 16 sticle cu alcool, ce aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul microbuzului a declarat faptul că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma de 200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reținut  cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată cu avertisment, conform prevederilor art.449, alin. 3, lit. a, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.

sursa / politiadefrontiera.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • 16 sticle cu alcool descoperite în cabina unui microbuz, la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement