Advertisement

42 de sticle cu alcool descoperite în cabina unui camion, la P.T.F. Calafat

Calafat News
miercuri, decembrie 05, 2018 | 12:43 Last Updated 2018-12-05T10:43:19Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în cabina unui camion, 42 de sticle cu alcool, pe care un cetăţean din Belarus a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Azi dimineață, la ora 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Lituania, un cetăţean din Belarus, în vârstă de 38 de ani. Acesta transporta portocale din Grecia pentru o firmă din Lituania.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei și în lăzi de scule, cantitatea totală de 42 sticle cu alcool, din mărcile – vodca Natt Golden Firta 18 litri, vodca Flirt 12 litri și Savoy Silver 12 litri, toate sticlele având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul camionului a declarat faptul că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 2.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reținut  cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată cu avertisment, conform prevederilor art.449, alin. 3, lit. a, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • 42 de sticle cu alcool descoperite în cabina unui camion, la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement