Advertisement

Cetăţean camerunez, depistat cu document francez la P.T.F. Calafat

Calafat News
luni, decembrie 03, 2018 | 15:33 Last Updated 2018-12-03T13:33:43Z

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat un cetățean camerunez care a încercat să intre ilegal în România,  folosindu-se de cartea de identitate franceză care apaţinea altei persoane. 

În data de 01.12.2018, în jurul orei 07:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F.Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate eliberată de autoritățile din Franța.

Procedând la verificarea documentului de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat verificări suplimentare deoarece a avut suspiciuni cu privire la fotografia cărții de identitate prezentată de pasager, existând diferenţe de fizionomie faţă de bărbatul prezent în punct. Astfel, s-a constatat că persoana respectivă nu este una şi aceeaşi cu cea din cartea de identitate prezentată la control.

La cercetări, s-a stabilit că bărbatul este cetățean camerunez, în vârstă de 18 ani, iar acesta a declarat că dorea să ajungă în Franţa. De asemenea, tânărul a menționat că a recurs la această metodă pentru faptul că nu deţinea documente de călătorie.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetăţean camerunez, depistat cu document francez la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement