Advertisement

Comunicat privind organizarea și desfășurarea Maratonului Independenței, 9 mai 2019,Calafat, Ediția a IV-a

Gigel Ciobanu
miercuri, mai 08, 2019 | 16:20 Last Updated 2019-05-08T13:40:17Z

În ziua de 9 mai 2019 va avea loc la Calafat în județul Dolj, cea de-a IV-a ediție a Maratonului Independenței. Primele trei ediții s-au desfăşurat la Bucureşti, startul fiind dat din zona Arcului de Triumf.
Maratonul face parte din Ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România şi istoria ei” şi este dedicat eroilor Armatei Romane care s-au jertfit în Războiul de Independențăa din anii 1877 şi 1878.
Maratonul Independenței este un eveniment unic în România, fiind o probă a curajului, desfăşurat în zona Municipiului Calafat, unde au fost trase primele salve de tun de pe malul stâng al Dunării, împotriva trupelor turceşti din Cetatea Vidin.

Organizatori: Clubul Sportiv Eco Alpin în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, Primăria Municipiului Calafat, Consiliul Județean Dolj, Prefectura Dolj şi Asociația Română pentru Propaganda şi Istorie Aeronautică – Filiala Dolj;
Sponsori: Ilie Rosu, ISOSTAR România, Artsport.ro, Apis Carpatica;
Parteneri: Asociația Română pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii (ARPIA), Asociația Ofițerilor în Rezerva şi în Retragere (AORR), ANCMRR –filiala Dolj, EuroGifts;
Parteneri Media: Alerg.ro, Ro Club Maraton;

Organizatorii competiției îşii exprimă dorința ca acest maraton să devină în viitor un maraton transfrontarier care să se desfăşoare între Calafat şi Vidin, prin traversarea podului de peste Dunare, în semn de respect pentru Eroii care prin jertfa lor, au dus la obținerea Independenței României şi a Bulgariei.

Maratonul are drept scop promovarea alergării în aer liber şi a unui stil de viață sănătos, concomitent cu promovarea în rândul concurenților şi susținătorilor acestora, a frumuseților, a tradițiilor şi istoriei Județului Dolj, în special a malului stâng al Dunării, unde se află amplasat Municipiul CALAFAT.

Aceasta ediție are un caracter simbolic, participanții alergând compact prin Zona istorică a Calafatului şi a Dunării.

10 maratonişti veniți din Bucureşti, Codlea, Lupeni, Slatina şi Adjud vor alerga maratonul. Ei vor purta în cursă drapelul României şi vor flutura steaguri istorice care amintesc de istoria acestor locuri.

Drapelul Romaniei, steagul dacilor, steagul lui Mihai Viteazul, steagul lui Alexandru Ioan Cuza, un steag din timpul lui Stefan cel Mare, reprezentandu-l pe Sfantul Gheorghe, drapelul României din anul 1877 şi alte 8 steaguri având legatură cu istoria acestor locuri.

După 21 de km de alergare participanții se vor întoarce, (înainte cu 3 km de localitatea Desa), revenind în fața Monumentului Independenței pe acelaşi traseu.

Startul va fi dat la ora 08.00 din fața Monumentului Independentei din Calafat de catre primarul Municipiului Calafat domnul LUCIAN CIOBANU.
Festivitatea de premiere va avea loc în fața Monumentului Independenței începând cu ora 14.00.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Comunicat privind organizarea și desfășurarea Maratonului Independenței, 9 mai 2019,Calafat, Ediția a IV-a

Trending Now

Advertisement