Dezastru în județul Dolj din cauza virusului pestei porcine. Periodic apare câte un focar


O problemă de actualitate, din păcate gravă, a fost dezbătută, ieri, în şedinţa Colegiului Prefectural Dolj, la care au participat şi primarii din judeţ. Este vorba de pesta porcină africană, iar rezultatele nu sunt îmbucurătoare.

De aproximativ două luni, pesta porcină africană a cuprins judeţul, iar focarele se extind, cu toate măsurile luate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj.
Boala care, din păcate, nu are remediu nu este „o poveste, ci este o problemă a tuturor, la nivel mondial. Din fericire, oamenii nu sunt afectaţi, dar produce pagube economice foarte mari”, a precizat Andrei Butaru, director executiv al DSVSA Dolj. 

Acesta a prezentat situaţia existentă în judeţ, în acest moment, şi, din nefericire, nu este una îmbucurătoare.

„Îmi pare foarte rău, dar din păcate, nu pot da veşti foarte bune. Avem 39 de focare şi, din câte se pare, va fi şi altul, la Ţuglui, de unde aşteptăm rezultatele probelor trimise la laborator. În ultimele zile, am identificat focare la Tunarii Vechi şi Dăbuleni. Astăzi (ieri – n.r.) suntem cu echipele la Călăraşi, unde este aproape finalizată acţiunea, şi la Calafat, în cartierul Mogador, unde, pentru cei care nu cunosc municipiul, este un fel de favelă”, a mai spus Andrei Butaru. 

Despăgubiri de peste 1,5 milioane de lei

De când a apărut primul focar, la Teasc, în urmă cu aproape două luni, pesta s-a întins, a cuprins judeţul, mai ales Valea Dunării, iar, de atunci, echipele de la DSVSA lucrează non-stop.

„Oamenii noştri sunt pe teren zi-lumină, inclusiv sâmbetele şi duminicile. Nu este uşor să omori porcii, dar, din păcate, este singura soluţie . Vreau să mai spun că inclusiv la dosarele de despăgubiri s-a lucrat enorm. Chiar de curând au sosit banii, pentru cei din Teasc, şi urmează mai multe localităţi afectate, totalul depăşind 1,5 milioane de lei”, a mai spus directorul DSVSA Dolj.
sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.