Advertisement

Patru cetăţeni din Bangladesh şi unul din India ascunși într-un camion, depistaţi la P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
sâmbătă, august 24, 2019 | 17:27 Last Updated 2019-08-24T14:30:59Z

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat patru cetăţeni din Bangladesh si unul din India, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un camion încărcat cu utilaje agricole, care era condus de un cetăţean maghiar.


În data de 23.08.2019, ora 18.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean maghiar la volanul unui camion, înmatriculat în Ungaria. Acesta transporta utilaje agricole din Turcia, cu destinaţia Ungaria.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, în compartimentul marfă, cinci persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că patru bărbaţi sunt din Bangladesh şi unul din India, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorca camionului în Turcia, fiind ajutaţi de un cetăţean turc, fără ştirea şoferului, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, șoferul camionului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.


Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferul maghiar şi cei cinci bărbaţi, au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Patru cetăţeni din Bangladesh şi unul din India ascunși într-un camion, depistaţi la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement