Advertisement

Medicii și pacienții de la Poiana Mare, în pericol. Spitalul se confruntă cu lipsă acută de personal medical. Angajat: " Turele de noapte se desfășoară cu un asistent și un infirmier la 60 de bolnavi psihic"

Calafat News
marți, septembrie 24, 2019 | 16:13 Last Updated 2019-09-24T13:14:56Z

Situatie delicata la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare. Cadrele medicale de acolo se confruntă cu o lipsă acută de personal medical.

"Este nevoie de personal pentru un act medical de calitate. Au fost scoase la concurs 52 de posturi daca punem la socoteala si posturile de medic șef se secție și medic șef de laborator. Vorbim si de posturi de asistent medical, infirmieri, îngrijitori. Este foarte greu ca un număr redus de personal să acopere toată activitatea dintr-un spital care este la capacitate maximă. Turele se dsfășoară cu puțin personal. Ca să vă dau un exemplu de foarte multe ori turele de noapte in foarte multe secții se desfășoară cu un asistent, un îngrijitor și un infirmier, ceea ce vă dați seama la un spital cu 60 de bolnavi psihic este extrem de dificil și de riscant, atât pentru personal cât și pentru pacienți", a declarat reprezentantul de la Resurse Umane din cadrul spitalului.

Reprezentanții Spitalului de Psihiatrie spun că au ajuns în această situație din cauza personalului îmbătrânit și a altor angajați care au ales să plece în alte părți la muncă.

Conform normativului de personal, spitalul se afla la limita dintre minim spre mediu. În aceste moment sunt 319 posturi ocupate.

sursa: ziaruldecraiova.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Medicii și pacienții de la Poiana Mare, în pericol. Spitalul se confruntă cu lipsă acută de personal medical. Angajat: " Turele de noapte se desfășoară cu un asistent și un infirmier la 60 de bolnavi psihic"

Trending Now

Advertisement