Medicii și pacienții de la Poiana Mare, în pericol. Spitalul se confruntă cu lipsă acută de personal medical. Angajat: " Turele de noapte se desfășoară cu un asistent și un infirmier la 60 de bolnavi psihic"

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Situatie delicata la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare. Cadrele medicale de acolo se confruntă cu o lipsă acută de personal medical.

"Este nevoie de personal pentru un act medical de calitate. Au fost scoase la concurs 52 de posturi daca punem la socoteala si posturile de medic șef se secție și medic șef de laborator. Vorbim si de posturi de asistent medical, infirmieri, îngrijitori. Este foarte greu ca un număr redus de personal să acopere toată activitatea dintr-un spital care este la capacitate maximă. Turele se dsfășoară cu puțin personal. Ca să vă dau un exemplu de foarte multe ori turele de noapte in foarte multe secții se desfășoară cu un asistent, un îngrijitor și un infirmier, ceea ce vă dați seama la un spital cu 60 de bolnavi psihic este extrem de dificil și de riscant, atât pentru personal cât și pentru pacienți", a declarat reprezentantul de la Resurse Umane din cadrul spitalului.

Reprezentanții Spitalului de Psihiatrie spun că au ajuns în această situație din cauza personalului îmbătrânit și a altor angajați care au ales să plece în alte părți la muncă.

Conform normativului de personal, spitalul se afla la limita dintre minim spre mediu. În aceste moment sunt 319 posturi ocupate.

sursa: ziaruldecraiova.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.