Mii de parfumuri și articole de îmbracăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Calafat și P.T.F. Giurgiu


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 1.700 de parfumuri şi articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc şi un cetăţean polonez au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 25.09.2019, ora 19.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Polonia, cetăţeanul polonez S.M., în vârstă de 54 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse cosmetice din Grecia pentru Austria.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, polițiștii de frontieră împreună cu lucratori ai Autorităţii Vamale au descoperit mai multe colete care conțineau cantitatea totală de 668 parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul polonez a declarat că este angajatul  firmei de transport şi nu avea cunoștință despre marca produselor. Totodată, bunurile susceptibile a fi contrafăcute au fost retinute pe baza de adeverinţă de reţinere de către Autoritatea Vamală.


Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat, în data de 26.09.2019, acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

În cadrul verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit  într-un autocar,  în compartimentul destinat  bagajelor, cantitatea totală de 1.036 de articole textile, inscripționate cu numele unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile aparţin cetățeanului turc K.N. în vârstă de 33 de ani, şoferul autocarului. Acesta a declarat că intenționa să transporte bunurile în Romania la rugămintea unui prieten.

Bunurile din ambele cazuri, în valoare totală de 233.450 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.