Advertisement

Dolju-n bucate revine la Calafat, în Festivalul Roadele toamnei

Gigel Ciobanu
miercuri, octombrie 02, 2019 | 20:19 Last Updated 2019-10-02T17:19:48Z

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită la un nou moment „Dolju-n bucate“ la Calafat, organizat de Muzeul Satului și Casa de Cultură a Municipiului Calafat în cadrul Festivalului „Roadele toamnei“, vineri, 04 octombrie 2019, ora 13:00, în fosta sală Cinema (lângă Muzeul Satului).

Alături de organizatori se vor implica în împlinirea evenimentului care promovează bucatele tradiționale din Dolj: Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“, Colegiul Tehnic „Ștefan Milcu“, Liceul Teoretic „Independența“, Clubul Copiilor „Pinky“, Casa de tip familial Calafat, UAT Calafat, Școala Gimnazială Ghidici, Asociația Vlahilor din Bulgaria, Casa de Cultură PROSVETA 1937 din satul Kutovo – Bulgaria. Pe mesele cu bucate se vor regăsi și preparate din părțile Băileștiului.

Și de această dată implicarea în proiectul „Dolju-n bucate“ este benevolă și reflectă bucuria doljenilor de a-și promova identitatea locală.

„Dolju-n bucate“ este un proiect iniţiat în anul 2014, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, ca o călătorie prin viaţa satului tradiţional și un bun prilej pentru a stabili o trainică legătură culturală între comunităţile rurale şi a promova valorile tradiţionale ale judeţului.

Festivalul „Roadele toamnei“ la Calafat se va desfășura în perioada 3 - 6 octombrie 2019.   

sursa:oltenia24.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Dolju-n bucate revine la Calafat, în Festivalul Roadele toamnei

Trending Now

Advertisement