Advertisement

Parfumuri contrafăcute, confiscate de polițiștii din Calafat

Gigel Ciobanu
sâmbătă, noiembrie 30, 2019 | 14:45 Last Updated 2019-11-30T12:53:57Z

Aproximativ o mie de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean polonez a încercat să le introducă ilegal în țară, au fost confiscate, vineri, de către polițiștii de Frontieră din Calafat.

În data de 29.11.2019, la ora 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz  marca Renault,  un cetățean polonez, în vârstă de 62 de ani,  care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfurilor, diverse bunuri şi cosmetice, din Grecia, respectiv Bulgaria pentru Polonia.

Cu ocazia controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră, în mijlocul de transport au fost descoperite 956  parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, cetățeanul polonez a declarat că este angajatul firmei de curierat şi nu avea cunoștință despre conținutul coletelor.

Bunurile a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 238.500 lei au fost reţinute de către autoritatea vamală, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE nr. 608/2013 și ale Legii nr.344/2005 - privind unele măsuri pentru asigurarea respectării dreptului de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Parfumuri contrafăcute, confiscate de polițiștii din Calafat

Trending Now

Advertisement