Poliţişti din Dolj, Vidin şi Zajecar în acţiune pe DN 55

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus


De 10 ani, poliţiştii din Dolj , Vidin şi Zajecar au iniţiat derularea unor acţiuni trilaterale RO-BG-SRB în domeniul siguranţei rutiere intitulate generic “Trafic Rutier la Frontiera Albastră” (TRFA).



În cei 10 ani, lucrători de poliţie rutieră români, bulgari şi sârbi au luat parte la astfel de exerciţii practice care s-au desfăşurat atât în:


  • Calafat,
  • Bechet,
  • Craiova,
  • Bulgaria, oraşul Vidin,
  • Serbia, oraşul Zajecar.


TRFA a reprezentat nu doar o continuare a relaţiilor de cooperare cu partenerii bulgari şi sârbi, ci şi un început practic de constituire a unor echipaje mixte, formate din poliţişti din cele trei ţări, având în vedere că, după aderarea României la Spaţiul Schengen, acest mod de lucru va trebui să fie permanentizat în zona de frontieră.

Activităţile s-au înscris în cadrul Programelor europene de reducere a evenimentelor rutiere derulate sub egida TISPOL, iar la inițiativa instituţiei noastre, în premieră, au fost reuniţi poliţiştii români, bulgari şi sârbi pentru a face front comun în prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, dar şi a traficului ilegal de mărfuri.



Pe parcursul acţiunilor, echipajele mixte formate din poliţişti români, bulgari şi sârbi au urmărit:

legalitatea traficul internaţional de mărfuri şi persoane;
controlul timpilor de mers şi staţionare;
verificarea vitezei de deplasare, controlul documentelor de transport;
verificarea din punct de vedere tehnic a autovehiculelor controlate.
Acţiune pe DN 65 şi DN 55
Acţiunea de astăzi s-a desfăşurat în judeţul Dolj, pe D.N. 65 Craiova – Calafat şi D.N. 55 Craiova – Bechet, iar echipajele rutiere mixte au controlat 123 autovehicule dintre care 31 înmatriculate în alte state. Pentru încălcările normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii rutierişti au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 9.000 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduse autovehicule pe drumurile publice 2 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Concluzia comună a poliţiştilor români bulgari şi sârbi, rezultată în urma acestor acţiuni derulate sub egida TRFA este că, pentru a face front comun în asigurarea unui climat de siguranţă pe drumurile publice în zona de graniţă, dezvoltarea cooperării trilaterale este esenţială, prin urmare ne propunem ca acestea să continue.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.