Advertisement

Sute de articole de îmbrăcăminte contrafăcute, retrase de la vânzare

Calafat News
vineri, decembrie 06, 2019 | 15:33 Last Updated 2019-12-06T13:33:09Z

Mai multe unități economice din Dolj au fost verificate, miercuri și joi, de către poliţiştii doljeni de la „Economic”, acţiunea vizând  prevenirea activităţilor economice ilicite care se comit în domeniul drepturilor de proprietate industrială.

Cu acest prilej, au fost verificate 15 societăţi comerciale şi șapte persoane fizice, pentru neregulile constatate aplicând șapte sancţiuni contravenţionale.

În ceea ce privește amenzile, patru dintre acestea au vizat fapte prevăzute de legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar trei au fost aplicate pentru încălcarea neutilizarea caselor de marcat.

„Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţişti este de peste 80.000 lei. Oamenii legii au constatat 7 infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, indisponibilizând diverse articole (îmbrăcăminte), în valoare de peste 23.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Unul dintre agenții economici care s-a ales cu dosar penal este din Calafat, în cazul acestuia fiind depistate 134 de articole de îmbrăcăminte purtând însemnele și inscripțiile unor mărci înregistrate, pentru care nu s-au prezentat documente de originalitate sau autenticitate.

„Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie  a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată  pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută de Legea 84/1998”, a mai spus Grădinaru.

sursa:realitateadecraiova.net 
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Sute de articole de îmbrăcăminte contrafăcute, retrase de la vânzare

Trending Now

Advertisement