Polițist de frontieră, reținut de procurori pentru complicitate la contrabanda cu țigări


Un ofițer de poliție din cadrul Poliției de Frontieră a fost reținut după ce a săvârșit infracțiunea de complicitate la contrabanda cu țigări. Omul legii a fost complicele unui șofer român care a încercat să introducă ilegal în țară 71.500 pachete cu ţigări, ascunse într-o autoutilitară.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au reţinut un ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră care a fost surprins în timp ce săvârşea infracţiunea de complicitate la contrabandă cu ţigări. Ofiţerul respectiv a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore şi urmează să se facă, în cursul zilei de astăzi, propunere de arestare preventivă către Judecătoria Calafat”, a declarat Magda Bădescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

 În cursul zilei de ieri, 20 martie, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat cetățeanul român s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară. Bărbatul de 40 de ani se afla la volanul unei autoutilitare, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, chipsuri și cornuri, din Bulgaria pentru România. Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit și au descoperit, disimulate în spatele cutiilor cu chipsuri și cornuri, mai multe cutii de carton care conțineau cantitatea totală de 71.500 pachete cu țigări, fără timbru fiscal. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 1.430.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015. În cauză, cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat in vederea stabilirii întregii activități infracționale si depistării tuturor persoanelor implicate”, a transmis purtătorul de cuvânt S.T.P.F. Dolj, Subinspector de poliție Ilie Eugen Cătălin.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.