Advertisement

Polițist de frontieră, reținut de procurori pentru complicitate la contrabanda cu țigări

Gigel Ciobanu
sâmbătă, martie 21, 2020 | 23:01 Last Updated 2020-03-21T21:04:17Z

Un ofițer de poliție din cadrul Poliției de Frontieră a fost reținut după ce a săvârșit infracțiunea de complicitate la contrabanda cu țigări. Omul legii a fost complicele unui șofer român care a încercat să introducă ilegal în țară 71.500 pachete cu ţigări, ascunse într-o autoutilitară.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au reţinut un ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră care a fost surprins în timp ce săvârşea infracţiunea de complicitate la contrabandă cu ţigări. Ofiţerul respectiv a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore şi urmează să se facă, în cursul zilei de astăzi, propunere de arestare preventivă către Judecătoria Calafat”, a declarat Magda Bădescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

 În cursul zilei de ieri, 20 martie, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat cetățeanul român s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară. Bărbatul de 40 de ani se afla la volanul unei autoutilitare, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, chipsuri și cornuri, din Bulgaria pentru România. Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit și au descoperit, disimulate în spatele cutiilor cu chipsuri și cornuri, mai multe cutii de carton care conțineau cantitatea totală de 71.500 pachete cu țigări, fără timbru fiscal. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 1.430.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015. În cauză, cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat in vederea stabilirii întregii activități infracționale si depistării tuturor persoanelor implicate”, a transmis purtătorul de cuvânt S.T.P.F. Dolj, Subinspector de poliție Ilie Eugen Cătălin.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Polițist de frontieră, reținut de procurori pentru complicitate la contrabanda cu țigări

Trending Now

Advertisement