News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Polițist de frontieră, reținut de procurori pentru complicitate la contrabanda cu țigări

Polițist de frontieră, reținut de procurori pentru complicitate la contrabanda cu țigări


Un ofițer de poliție din cadrul Poliției de Frontieră a fost reținut după ce a săvârșit infracțiunea de complicitate la contrabanda cu țigări. Omul legii a fost complicele unui șofer român care a încercat să introducă ilegal în țară 71.500 pachete cu ţigări, ascunse într-o autoutilitară.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au reţinut un ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră care a fost surprins în timp ce săvârşea infracţiunea de complicitate la contrabandă cu ţigări. Ofiţerul respectiv a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore şi urmează să se facă, în cursul zilei de astăzi, propunere de arestare preventivă către Judecătoria Calafat”, a declarat Magda Bădescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

 În cursul zilei de ieri, 20 martie, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat cetățeanul român s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară. Bărbatul de 40 de ani se afla la volanul unei autoutilitare, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, chipsuri și cornuri, din Bulgaria pentru România. Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit și au descoperit, disimulate în spatele cutiilor cu chipsuri și cornuri, mai multe cutii de carton care conțineau cantitatea totală de 71.500 pachete cu țigări, fără timbru fiscal. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 1.430.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015. În cauză, cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat in vederea stabilirii întregii activități infracționale si depistării tuturor persoanelor implicate”, a transmis purtătorul de cuvânt S.T.P.F. Dolj, Subinspector de poliție Ilie Eugen Cătălin.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu