Advertisement

Aproximativ 10.700 de etichete, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, confiscate la P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
luni, septembrie 21, 2020 | 16:31 Last Updated 2020-09-21T13:31:52Z


 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-I.T.P.F. Giurgiu au descoperit 10.762 etichete aplicabile, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară.

În data de 20.09.2020, la ora 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar S.K., în vârstă de 53 de ani, la volanul unui autocamion marca Renault, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, bunuri textile.

Cu ocazia controlului efectuat în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul cabinei autocamionului, mai multe colete ce conţineau etichete aplicabile, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

Întrucât cele 10.762 de etichete descoperite la control prezentau elemente de contrafacere, cu suspiciunea de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală, acestea au fost reţinute de autoritatea vamală.

În cauză se efectuează cercetări pentru încălcarea prevederilor art. 90, alin. 1, din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, privind “punerea în circulație fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Aproximativ 10.700 de etichete, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, confiscate la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement