Advertisement

Căutat de autoritățile din Belgia pentru infracțiuni contra patrimoniului, depistat în P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
marți, septembrie 29, 2020 | 23:34 Last Updated 2020-09-29T20:50:25Z

  

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat și reținut un cetăţean român căutat de către autorităţile belgiene pentru săvârșirea infracțiunii/infracțiunilor contra patrimoniului, furt din locuință.

În data de 28.09.2020, în jurul orei 10.42, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară și efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român  T.C., în vârstă de 41 de ani, la volanul unei autoturism, marca BMW, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Belgia. Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracțiunii/infracţiunilor contra patrimoniului, furt din locuință pe teritoriul Belgiei.

În cauză, s-a luat măsura reținerii persoanei și predării acesteia unei echipe operative din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Calafat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ieri, 28 septembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat au fost sesizați cu privire la faptul că, în punctul de trecere a frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, a fost depistat un bărbat, de 41 de ani, din Arad, pe numele căruia autorităţile judiciare belgiene au emis mandat european de arestare pentru comiterea  de infractiuni  contra propietății și contra ordinii și siguranței publice.

Cel în cauză a fost preluat de către polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat şi predat unor polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale Dolj, în vederea prezentării acestuia unității de parchet pentru confirmarea mandatului de arestare.

În cursul aceleiași zile, bărbatul a fost prezentat unității de parchet, care în baza mandatului european de arestare, a dispus reţinerea acestuia pentru 24 ore.

Cel în cauză a fost escortat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.


Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Căutat de autoritățile din Belgia pentru infracțiuni contra patrimoniului, depistat în P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement