Advertisement

Persoană din Siria a încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
miercuri, martie 10, 2021 | 15:44 Last Updated 2021-03-10T13:44:38Z


 Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat o persoană care provine din Siria în încercarea sa de a intra ilegal în România, prin evitarea efectuarii controlului de frontiera.

La data de  09.03.2021, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, polițiștii de frontieră aflați în serviciu, au observat o persoană de sex feminin care se deplasa printre camioane, pe sensul dinspre Bulgaria spre România.

Femeia a fost oprită și legitimată de către polițiștii de frontieră, aceasta fiind din Siria şi prezentând la control, un travel document și un permis de ședere,  eliberate de autoritățile bulgare pentru solicitanţii de azil.

În cadrul cercetărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că femeia a călătorit ca pasager într-un autoturism până în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei. Conducătorul autoturismului, un alt cetățean sirian, a prezentat autorităților documente de călătorie, emise de către autoritățile din Germania. Totodată, aceștia au declarat colegilor noștri faptul că intenționau să ajungă în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră doljeni au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Persoană din Siria a încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement