Advertisement

Doi sirieni au încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
vineri, aprilie 02, 2021 | 13:14 Last Updated 2021-04-02T10:14:08Z

 

Doi sirieni au încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat doi bărbați din Siria, care au încercat să intre ilegal în România, prin evitarea efectuarii controlului de frontier, ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier.

La data de  02.04.2021 în jurul orei 04.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților la frontieră un cetățean turc, conducând un ansamblu rutier marca Man. Autocamionul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, componente  metalice din Turcia pentru o firma din Estonia.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră doljeni au constatat faptul că șnurul care asigura sigilarea compartimentului de marfă prezenta unele modificări, sens în care au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, au fost descoperite ascunse, în compartimentul de marfă, două persoane de sex bărbătesc, din Siria, în vârstă de 18, respectiv 20 de ani.

Aceștia au precizat faptul că, aflându-se pe teritoriul Bulgariei, în orașul Sofia, s-au urcat în autocamion fără a avea consimțământul șoferului, intenţionând să ajungă în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră doljeni au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Doi sirieni au încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement