Advertisement

Patru cetăţeni străini, depistaţi de polițiștii de frontieră în apropierea P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
marți, septembrie 28, 2021 | 11:36 Last Updated 2021-09-28T08:36:05Z

 Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat în vegetația din zona adiacentă punctului de trecere a frontierei, patru persoane din Afganistan care au încercat să intre ilegal în ţară cu intenția de a ajunge în Germania.

Patru cetăţeni străini, depistaţi de polițiștii de frontieră în apropierea P.T.F. Calafat

În data de  24.09.2021, în jurul orei 17.20, polițiștii de frontieră aflați în serviciu pentru supravegherea perimetrului Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au observat un autoturism care se deplasa pe sensul de intrare în țară și care a oprit pentru scurt timp, la o distanță de aproximativ 700 m de locul unde aceștia se aflau.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanșat o acțiune specifică pentru cercetarea zonei adiacente a P.T.F. Calafat, ocazie cu care, au depistat în zona de vegetație, lângă gardul perimetral, patru persoane de sex feminin.

Din primele cercetări nu au fost descoperite documente care să ateste identitatea persoanelor în cauză.

Cele patru persoane au fost conduse la sediul P.T.F. Calafat pentru continuarea verificărilor. Acestea au declarat polițiștilor de frontieră că sunt de naționalitate afgană, au vârste cuprinse între 13 și 44 de ani, și în timp ce se aflau în Bulgaria, au solicitat sprijinul unui taximetrist, pentru ajunge în România. Persoanele depistate  intenționau să își continue călătoria în Germania.

Totodată, în cadrul verificărilor a fost identificat și autoturismul din care au coborât cele patru femei. Acesta funcționa în regim taxi și era condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 50 de ani.  Șoferul a declarat autorităților faptul că,  la solicitarea celor patru persoane, le-a transportat până la ieșirea de pe podul Vidin-Calafat.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei a celor patru persoane şi a șoferului bulgar, iar conform protocolului româno-bulgar, aceştia și mijlocul de transport au fost preluaţi de către Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Patru cetăţeni străini, depistaţi de polițiștii de frontieră în apropierea P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement