Advertisement

A încercat să evite arestarea prin declinarea unei identități false

Gigel Ciobanu
joi, octombrie 07, 2021 | 20:03 Last Updated 2021-10-07T17:03:16Z

 Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au depistat un tânăr, cetăţean din Danemarca, în vârstă de 29 de ani, care a încercat să intre ilegal în ţară, legitimându-se cu un pașaport care aparţinea unei alte persoane, cu scopul de a se sustrage măsurii de arestare dispuse de autoritățile din țara de origine. Acesta călătorea ca pasager într-un autoturism condus de către o conațională.

A încercat să evite arestarea prin declinarea unei identități false

În cursul acestei nopți, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism, o femeie de origine daneză, în vârstă de 25 de ani.

Împreună cu aceasta călătoreau alte două persoane, un bărbat și o femeie, care s-au legitimat cu pașapoarte emise de către autoritățile din Danemarca.

În urma controlului efectuat asupra documentelor de călătorie, colegii noștri au constatat faptul că bărbatul nu este unul și același cu persoana din fotografia pașaportului prezentat.

Au fost efectuate verificări suplimentare asupra persoanelor, bagajelor dar și a mijlocului de transport, fiind ulterior descoperit, asupra bărbatului, pașaportul cu datele reale de identificare ale acestuia.

Totodată, autoritățile de control au constatat faptul că pe numele acestuia era emisă o alertă de către autoritățile daneze, fiind căutat în vederea arestării și predării sau extrădării.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tuturor persoanelor, iar conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetățeni străini dar și autoturismul au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • A încercat să evite arestarea prin declinarea unei identități false

Trending Now

Advertisement