Femeie din Irak depistată în timp ce călătorea cu un permis de ședere fals

 

Femeie din Irak depistată în timp ce călătorea cu un permis de ședere fals

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au depistat într-un autocar, o femeie din Irak care a încercat să intre ilegal în România, folosind un permis de ședere fals cu intenția de a ajunge în Franța. Femeia a fost preluată de către autoritățile bulgare pentru continuarea cercetărilor, iar firma de transport a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

În ziua de 06.12.2021, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră au efectuat un control specific pe sensul de intrare în țară asupra unui autocar care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-Germania.

La control, unul dintre pasagerii autocarului a prezentat polițiștilor un permis de ședere emis de autoritățile din Franța.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de ședere prezentat nu îndeplinește condițiile de fond și formă ale unui document autentic, fiind fals total.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerul este o femeie din Irak, în vârstă de 58 de ani. Persoana în cauză a declarat autorităților faptul că a procurat documentul sus-menționat chiar de la fiul ei, care locuiește în Franța, intenționând astfel să ajungă la acesta.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 8.000 lei, firmei care a asigurat transportul cetățenei irakiene, pentru nerespectarea prevederilor art. 7 alin. 1 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.