14.000 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport

 

14.000 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, cantitatea de 14.000 de țigarete (700 pachete), ascunse și nedeclarate. Țigaretele aparțineau șoferilor celor două mijloace de transport, doi cetățeni bulgari.

În noaptea de 14.02.2022, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 45 de ani, conducând un ansamblu rutier, care transporta produse lactate din Grecia pentru Marea Britanie.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse și nedeclarate, în compartimentul motorului, 9.600 de țigarete (480  pachete) inscripționate cu nume diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.

Colegii noștri au stabilit faptul că țigările descoperite aparțineau șoferului mijlocului de transport, care nu avea documente de proveniență pentru bunurile respective.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 9.600 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal al României.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, polițiștii de frontieră au efectuat un control specific asupra unui alt ansamblu rutier, condus de către un cetățean turc, în vârstă de 52 de ani. Șoferul transporta conform documentelor prezentate, legume din Turcia pentru o societate din Germania.

În cabina mijlocului de transport, sub  saltea de pat, au fost descoperite ascunse 4.400 de țigarete (220 pachete), inscripționate cu nume diferite de mărci. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că bunurile aparțineau șoferului mijlocului de transport.

Marfa sus-menționată, estimată la o valoare de 4.400 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal al României.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.