Un migrant în stare de hipotermie, ascuns pe șasiul unui autocamion, salvat de polițiștii de frontieră doljeni

 

Un migrant în stare de hipotermie, ascuns pe șasiul unui autocamion, salvat de polițiștii de frontieră doljeni

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean afgan ascuns pe șasiul unui autocamion, cu intenția de a intra ilegal în țara noastră. Bărbatul se afla in stare de hipotermie, fapt pentru care polițiștii de frontieră i-au acordat primul ajutor şi au solicitat prin Serviciul de Urgență 112, un echipaj medical. La fața locului s-a deplasat o echipă de medici din cadrul Serviciului de Ambulanță Calafat, care a acordat îngrijiri medicale de specialitate bărbatului, starea acestuia fiind stabilizată.În seara de 13.02.2022, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare in ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 54 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese din metal, încărcate din Turcia pentru Marea Britanie.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că pe șasiu se află ascunsă o persoană de sex masculin.

La momentul coborârii, persoana în cauză a acuzat o stare de rău și hipotermie. Polițiștii de frontieră i-au acordat de îndată primul ajutor și au solicitat prin S.N.U.A.U. 112  sprijin medical.

Astfel, la fața locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanță Calafat,  care l-a transportat pe bărbat la sediul Spitalului Municipal Calafat, pentru acordarea unui ajutor de specialitate.

Ulterior, după ce starea persoanei depistate a fost stabilizată, polițiștii de frontieră au continuat cercetările față de aceasta. Astfel, colegii noștri au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 28 de ani este din Afganistan și s-a urcat pe șasiul mijlocului de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetățeanul afgan intenționa să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.