Advertisement

Substanțe dopante cu grad de mare risc, descoperite ascunse în cabina unui automarfar

Gigel Ciobanu
sâmbătă, mai 21, 2022 | 07:18 Last Updated 2022-05-21T04:18:43Z

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, un colet ce conținea mai multe cutii cu substanțe dopante cu grad de mare risc.

Substanțe dopante cu grad de mare risc, descoperite ascunse în cabina unui automarfar

În data de 17.05.2022, în jurul orei 03.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 47 de ani, aflat la volanul unui autocamion. Acesta era însoțit de un conațional, cel de-al doilea șofer al autocamionului. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse materiale, din Turcia pentru o societate din Olanda.

În urma controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns în cabina autocamionului, un colet ce conținea mai multe cutii cu substanțe dopante, ce aparțineau celui de-al doilea șofer.

Substanțe dopante cu grad de mare risc, descoperite ascunse în cabina unui automarfar

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 800 de pastile și 380 de fiole, medicamente care se aflau pe lista substanțelor dopante cu grad de mare risc. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, medicamentele ar fi valorat aproximativ 7.500 de lei.        

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul sau exportul de substanțe dopante cu grad mare de risc fără a deţine autorizație emisă de autoritățile competente, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, iar medicamentele au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Substanțe dopante cu grad de mare risc, descoperite ascunse în cabina unui automarfar

Trending Now

Advertisement