Advertisement

Substanţe dopante cu grad de mare risc, descoperite de poliţiştii de frontieră doljeni, în cabina unui autocamion

Gigel Ciobanu
marți, mai 24, 2022 | 19:25 Last Updated 2022-05-24T16:25:35Z

 Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a  Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, un colet ce conţinea mai multe cutii cu substanţe dopante, cu grad de mare risc.

Substanţe dopante cu grad de mare risc, descoperite de poliţiştii de frontieră doljeni, în cabina unui autocamion

În data de 23.05.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 49 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile din Turcia pentru o societate din Belgia.

În urma controlului amănunţit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns în cabina autocamionului, un colet ce conţinea mai multe cutii cu substanţe dopante.

Procedând la inventarierea acestora, a rezultat cantitatea de 160 de pastile şi 260 de fiole, medicamente care se află pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc şi care ar fi valorat aproximativ 4.300 de lei, dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul sau exportul de substanţe dopante cu grad de mare risc fără a deţine autorizaţie emisă de autorităţile competente, la finalizare, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, iar medicamentele au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Substanţe dopante cu grad de mare risc, descoperite de poliţiştii de frontieră doljeni, în cabina unui autocamion

Trending Now

Advertisement