Advertisement

Peste 21.000 de țigarete ascunse în două mijloace de transport, depistate în P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
marți, iunie 14, 2022 | 11:04 Last Updated 2022-06-14T08:04:53Z

 Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, cantitatea de 21.600 de țigarete, ascunse și nedeclarate.

Peste 21.000 de țigarete ascunse în două mijloace de transport, depistate în P.T.F. Calafat

La data de 11.06.2022, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 20 de ani, conducând un microbuz care transporta pe platformă un autoturism.

În urma controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în microbuz și în autoturismul aflat pe platformă, ascunse și nedeclarate,  10.600 de țigarete ( 530 pachete) de diferite de mărci, care aveau aplicate timbru bulgăresc.

Colegii noștri au stabilit faptul că țigaretele descoperite aparțineau șoferului mijlocului de transport, care nu deţinea documente de proveniență pentru marfa transportată.

Peste 21.000 de țigarete ascunse în două mijloace de transport, depistate în P.T.F. Calafat

Bunurile, estimate la o valoare de 10.600 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete , conform art. 452 din  Legea 227/2015.

De asemenea, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasageră într-un autoturism, o femeie, în vârstă de 38 de ani, care s-a legitimat cu un document emis de autorităţile din Bulgaria.

Peste 21.000 de țigarete ascunse în două mijloace de transport, depistate în P.T.F. Calafat

Procedând la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit printre bagajele personale, ascunsă și nedeclarată, cantitatea de 11.000 de țigarete (550 de pachete), care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.

Polițiștii de frontieră au stabilit faptul că țigaretele aparțineau pasagerei mijlocului de transport, însă aceasta nu a putut prezenta documente care să ateste proveniența acestor bunuri.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 11.000 lei,  a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Peste 21.000 de țigarete ascunse în două mijloace de transport, depistate în P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement