Acţiune pentru prevenirea şi consumul de droguri la Ciupercenii Noi

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

În data de 23 octombrie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Secţiei nr.10 Poliţie Rurală Poiana Mare, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, au fost prezenți la evenimentul ,,Zilele Comunei Ciupercenii Noi”.

Acţiune pentru prevenirea şi consumul de droguri la Ciupercenii Noi

Aici, în cadrul Campaniei naționale “Dincolo de aparențe”, au fost desfășurate activități de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise.

Tinerii prezenți la eveniment au interacționat într-un mod deschis cu polițiștii, fiindu-le oferite sfaturi şi recomandări privind traficul şi consumul de droguri, alegerea unui anturaj potrivit sau informații referitoare la legislația privind consumul de substanţe psihoactive.

Şi adulții au fost implicați în discuțiile purtate. Polițiștii au pus accentul pe comunicarea părinte-copil, care trebuie să înceapă la o vârstă fragedă și să se dezvolte continuu, prin sprjin și supraveghere.

Activitățile au avut ca scop și informarea privind problematica violenței în familie, recunoașterea diferitelor forme de violență (fizică, verbală, sexuală, psihologică, etc.), dar și modalităţile de gestionare a situaţiilor conflictuale.  

De asemenea, au fost purtate discuții privind măsurile de protecție ce pot fi solicitate de victimă, în special informații referitoare la ordinul de protecție provizoriu ce poate fi emis de polițiști sau ordinul de protecție emis de către instanța de judecată.

Prin astfel de sesiuni de informare, polițiștii urmăresc să atragă atenția și asupra consecințelor negative ale violenței domestice asupra copiilor, știut fiind faptul că un mediu familial inadecvat afectează copiii din punct de vedere comportamental, dar și emoțional.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.