36.700 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport, în P.T.F. Calafat

 Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit  în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, cantitatea de 36.700 de țigarete, ascunse și nedeclarate, în cabină și printre marfa transportată. 

36.700 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport, în P.T.F. Calafat

În acest sfârșit de săptămână, la diferite intervale de timp,, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, polițiștii au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară un microbuz înmatriculat în Cehia, care transporta diverse bunuri, și un ansamblu rutier care transporta o macara pe ruta Turcia-Germania.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, disimulate în cutii de branză, precum și în cabina automarfarului, mai multe pachete de țigări, de diverse mărci.

36.700 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport, în P.T.F. Calafat

În urma inventarierii cantității de tigări, a rezultat cantitatea totală de 36.700 de țigarete (1.835 pachete), inscripționate cu numele unor diferite mărci și care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, respectiv turcesc.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că țigaretele descoperite aparțin unor cetățeni de origine bulgară și turcă, în vârstă de 56, respectiv 30 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele mai sus-menţionate

În cauză, întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 42.205 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, cetățeanului bulgar i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015, iar cetățeanului turc i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevazută de art. 270 din Legea 86/2006.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.