ACȚIUNI PENTRU COMBATEREA ACTIVITĂŢILOR ILICITE CU LEGUME/FRUCTE ȘI CARNE ȘI PRODUSE DIN CARNE

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

 În perioada 10-12 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Dolj, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj, au desfăşurat acţiuni pentru combaterea activităţilor ilicite cu legume/fructe și carne și produse din carne, în judeţul Dolj.

ACȚIUNI PENTRU COMBATEREA ACTIVITĂŢILOR ILICITE CU LEGUME/FRUCTE ȘI CARNE ȘI PRODUSE DIN CARNE

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate 49 societăţi comerciale şi 12 persoane fizice. Pentru neregulile constatate, echipele de control au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 162.000 de lei, dintre acestea, 13 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 rep. privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar 8 pentru nerespectarea prevederilor H.G.948/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, a fost dispusă și confiscarea sumei de 6.024 de lei. 

Exemple:

Cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unui agent economic, în municipiul Craiova, poliţiştii au constatat că reprezentanții acestuia nu au evidențiat în aparatul de marcat fiscal suma de 2.600 de lei, diferența dintre soldul scriptic și soldul faptic.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în cuantum de 20.000 de lei, conform prevederilor O.U.G. 28/1999 rep., dispunându-se confiscarea sumei neînregistrate de 2.600 de lei.

Cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unui agent economic, în comuna Poiana Mare, polițiștii au constatat că reprezentanții acestuia nu au evidențiat în aparatul de marcat fiscal suma de 480 de lei, diferența dintre soldul scriptic și soldul faptic.

Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 10.000 de lei, conform O.U.G. 28/1999 rep., dispunându-se confiscarea sumei neînregistrate de 480 de lei.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.