ACTIVITĂȚI EDUCATIVE ALE POLIȚIȘTILOR DOLJENI

 În perioada 23-27 octombrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Serviciului Rutier Dolj, împreună cu polițiști din cadrul structurilor de ordine publică au desfășurat activităţi educative atât cu elevii claselor primare, cât și pregătitoare la 11 unități de învățământ din județul Dolj, participând peste 1000 de elevi.

ACTIVITĂȚI EDUCATIVE ALE POLIȚIȘTILOR DOLJENI

Cu această ocazie, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate și indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, respectiv semaforul pentru pietoni, semaforul pentru mașini, marcajul cu “trecerea de pietoni”, “pistă pentru bicicliști”, “STOP”, explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecărui indicator în parte.

Astfel, copiii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe "zebră" sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată, să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță și să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora.

De asemenea, în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor și a personalului didactic, temele abordate de polițiști au vizat regimul răspunderii penale și contravenționale al minorilor, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ.

Totodată, elevilor le-au fost prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență, aceștia înțelegând că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.