ACTIVITĂȚI EDUCATIVE ALE POLIȚIȘTILOR DOLJENI

 În perioada 23-27 octombrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Serviciului Rutier Dolj, împreună cu polițiști din cadrul structurilor de ordine publică au desfășurat activităţi educative atât cu elevii claselor primare, cât și pregătitoare la 11 unități de învățământ din județul Dolj, participând peste 1000 de elevi.

ACTIVITĂȚI EDUCATIVE ALE POLIȚIȘTILOR DOLJENI

Cu această ocazie, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate și indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, respectiv semaforul pentru pietoni, semaforul pentru mașini, marcajul cu “trecerea de pietoni”, “pistă pentru bicicliști”, “STOP”, explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecărui indicator în parte.

Astfel, copiii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe "zebră" sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată, să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță și să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora.

De asemenea, în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor și a personalului didactic, temele abordate de polițiști au vizat regimul răspunderii penale și contravenționale al minorilor, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ.

Totodată, elevilor le-au fost prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență, aceștia înțelegând că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.