Șoferii camioanelor blocați în vămi scapă de amenzile pentru rovinietă expirată/CNAIR va construi o parcare pentru transportatori înainte de intrarea în vama Calafat-Vidin

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

 

șoferii camioanelor blocați în vămi scapă de amenzile pentru rovinietă expirată/CNAIR va construi o parcare pentru transportatori înainte de intrarea în vama Calafat-Vidin

Transportatorii care stau în cozile mari de la frontiere nu vor mai fi amendați pentru lipsa taxei de drum (rovinietă expirată) a anunțat Ministerul Transporturilor. Guvernul a aprobat joi, 25 ianuarie 2024 o Ordonanță pentru modificarea legislației privind taxa de drum, conform negocierilor cu asociațiile patronale reprezentative și cu transportatorii care protestează de peste două săptămâni. Totodată, CNAIR va construi o parcare pentru camioane pe DN 56 înainte punctul de frontieră România-Bulgaria de la Calafat-Vidin.

,,Responsabilitatea deținerii rovinietei valabile aparține în cazul utilizatorilor străini conducătorului auto, iar în cazul utilizatorilor români deținătorului vehiculului. Modificarea prevede și stabilirea modalității de utilizare și funcționare a camerelor video din punctele de trecere a frontierei sau din proximitatea acestora, respectiv pentru monitorizarea traficului rutier. Pentru reglementarea timpilor de așteptare necesari trecerii frontierei, în raport cu cerințele și revendicările formulate și consemnate în cadrul ședințelor de negociere cu forurile reprezentative pentru sectorul rutier, era necesară modificarea art. 9 alin.(2) lit.c) din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, în sensul că personalul de specialitate din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. să efectueze actul control:

– în punctele de trecere a frontierei de stat, prin intermediul terminalelor de interogare, pentru utilizatorii străini;

– pe reţeaua de drumuri naţionale din România, pentru utilizatorii români, prin intermediul sistemelor de camere video, cu exceptia camerelor video din punctele de trecere a frontierei și din proximitatea acestora. Camerele video din punctele de trecere a frontierei și din proximitatea acestora vor fi stabilite în anexa nr.5 la prezenta ordonanță a Guvernului nr.15/2002, camere ce vor fi destinate exclusiv monitorizării traficului rutier. Prin acest act normativ este asigurată, în continuare, implementarea în legislația națională a prevederilor Directivei 1999/62/CE de aplicare a taxelor la vehiculele grele de transport marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri, cu toate modificările ulterioare ale acesteia și se urmărește aplicarea tarifului de utilizare (rovinieta) în conformitate cu prevederile Directivei (UE) 2022/362.

De asemenea, este necesară corelarea unor prevederi din O.G.nr.15/2002 cu prevederile similare din Legea nr.226/2023, astfel încât să se creeze un cadru legislativ unitar și complex în ceea ce privește exceptarea unor anumite categorii de vehicule de la obligația de plată a tarifului de utilizare și în ceea ce privește controlul valabilității rovinietei și a peajului în cazul utilizatorilor străini din statele membre UE, precum și în cazul vehiculelor înmatriculate în state non UE. ” a transmis Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor, prin CNAIR urmează să preia un teren de aproape 2000 metri pătrați din administrarea municipiului Calafat pentru a amenaja ,,A fost constatată necesitatea promovării execuției unei parcări prin care să fie preluat traficul greu ce urmează să tranziteze punctul de frontieră de la Calafat și care în prezent staționează pe DN 56, îngreunând circulația celorlalți participanți la trafic. Prin staționarea vehiculelor pe carosabil în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, respectiv pe drumul național DN 56 circulația este obstrucționată din cauza faptului că drumul național are 2 benzi de circulație cu specificațiile: 2 X 3,50 ml lățimea părții carosabile și 2 X 1 ml acostament, neexistând premisele unei circulații fluente. Pentru execuția obiectivului de investiție de utilitate publică și interes național “Amenajare parcare pe DN 56 km 80+800 dreapta”, în scopul descongestionării traficului în zona Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin este necesar a fi transferat un teren în suprafață de 1.995 mp, aflat în extravilanul Municipiului Calafat, județul Dolj, din domeniul public al Municipiului Calafat în domeniul public al Statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A..”

sursa:economedia.ro

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.