Tutun vrac în valoare de aproximativ 135.000 lei, descoperit într-un microbuz în PTF Calafat

Tutun vrac în valoare de aproximativ 135.000 lei, descoperit într-un microbuz în PTF Calafat
Tutun vrac în valoare de aproximativ 135.000 lei, descoperit într-un microbuz în PTF Calafat

Descriere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui microbuz cantitatea de 1.340 kg de tutun vrac neprelucrat, ambalat în 42 de baloți.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de aproximativ 135.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar față de cei 3 cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 54 și 56 de ani a fost întocmită lucrare penală, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

La data de 29.03.2024, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra în țară 3 cetățeni bulgari, care transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, tutun vrac din Bulgaria în Germania.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.340 kg de tutun vrac neprelucrat, ambalat în 42 de baloți, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente justificative care să le confere dreptul de a efectua transport cu produse accizabile(tutun).

În cauză a fost întocmită lucrare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452, alin 1 lit. a din Legea 227/2015.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de aproximativ 135.000 lei și microbuzul în valoare de 70.000 lei, au fost reținute de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
Tutun vrac în valoare de aproximativ 135.000 lei, descoperit într-un microbuz în PTF Calafat Tutun vrac în valoare de aproximativ 135.000 lei, descoperit într-un microbuz în PTF Calafat Tutun vrac în valoare de aproximativ 135.000 lei, descoperit într-un microbuz în PTF Calafat

About the Author

Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și doriți să-l împărtășiți cu lumea, bloguirea poate fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Cu dedicație și efort, vă puteți crea un blog de succes care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.