62 cetățeni sirieni ascunși în două mijloace de transport, descoperiți în PTF Calafat

image_title_here
62 cetățeni sirieni ascunși în două mijloace de transport, descoperiți în PTF Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, 62 cetăţeni sirieni ascunși într-un loc special amenajat în semiremorca unui ansamblu rutier, precum și în interiorul compartimentului de marfă al unui autocamion.

La data de 14.05.2024, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean lituanian, în vârstă de 33 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier, înmatriculat în Lituania. Conform documentelor prezentate, șoferul transporta saci cu pământ pentru flori și scoarță decorativă, pe ruta Bulgaria-Ungaria.

În baza analizei de risc și a cooperării cu polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali bulgari, a fost efectuat în comun controlul fizic asupra mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii a fost descoperit un loc special amenajat, realizat din panouri din lemn, prevăzut cu guri de aerisire, unde exista suspiciunea că sunt persoane ascunse.

După deschiderea locașului de ascundere, au fost descoperite 33 de persoane, 31 de bărbați și două femei. În urma controlului corporal, al bagajelor și al mijlocului de transport, nu au fost descoperite documente care să ateste identitatea acestora.

În cadrul cercetărilor, persoanele au declarat verbal că sunt cetățeni de origine siriană, iar șoferul lituanian a declarat că a lăsat ansamblul rutier în localitatea Sofia, din Bulgaria, pentru a fi încărcat, de unde l-a preluat a doua zi, neparticipând la încărcarea mărfii.

De asemenea, în data de 15.05.2024, în jurul orei 19.15, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 48 de ani, care conducea un autocamion, înmatriculat în Turcia. Șoferul transporta piese de mobilier pe ruta Turcia-Germania, având sigiliul vamal aplicat de Turcia.

În urma analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autocamionului, constatând că sigiliul vamal a fost rupt și lipit. Colegii noștri au procedat la desigilarea compartimentului marfă, ocazie cu care au descoperit ascunse în interior 29 persoane, 27 de bărbați și două femei.


În cadrul cercetărilor, nu au fost descoperite documentele de identitate ale persoanelor în cauză, aceștia declarând verbal că sunt cetățeni sirieni și s-au urcat în autocamion într-o parcare din localitatea Sofia, din Bulgaria.

Față de șoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Având în vedere aspectele constatate, toți cei 62 de cetățeni sirieni, șoferii și mijloacele de transport au fost preluate de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Follow us on Google News

About the Author

Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și doriți să-l împărtășiți cu lumea, bloguirea poate fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Cu dedicație și efort, vă puteți crea un blog de succes care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.