News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

FC Viitorul Craiova s-a înscris în Liga a II-a

FC Viitorul Craiova s-a înscris în Liga a II-a

Cătălin Crăciunescu (în alb) speră să obţină într-un final acordul autorităţilor pentru accesarea locului oferit de FRF


Cătălin Crăciunescu a înscris ieri echipa la FRF, dar numai membrii Comitetului Executiv pot decide dacă va funcţiona sau nu fără acordul autorităţilor


Grupul de iniţiativă condus de fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Cătălin Crăciunescu, a accesat locul oferit de FRF în cadrul Adunării Generale din 14 mai oraşului Craiova, înscriind ieri-dimineaţă echipa FC Viitorul Craiova pentru participarea în noua ediţie de campionat din eşalonul secund. Întrucât autorităţile locale nu şi-au dat acordul ca noua echipă să funcţioneze, întregul proiect stă la mâna oficialilor FRF. Toată tevatura se poate sfârşi mâine-dimineaţă, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv urmând să se discute şi soarta formaţiei FC Viitorul Craiova.
„Noi am întocmit toate actele necesare înscrierii, iar astăzi (ieri - n.r.) am depus dosarul. Cererea de înregistrare la FRF are numărul 2.107. Numele echipei este Fotbal Club Viitorul Craiova şi sperăm să primim acceptul FRF-ului pentru locul oferit. Totul se va decide miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv... Din păcate, nu este clară situaţia acelui loc, pentru că nu am primit acceptul primăriei de a-l accesa, iar dacă privim procesul-verbal al Adunării Generale ni se cere acest lucru. Am văzut cum s-a pus problema şi în cadrul şedinţei consiliului local, deci avem motive să ne temem că nu vom fi primiţi, deşi nu-i costă nimic să ne sprijine moral. Repet, nu cerem bani autorităţilor, nu vrem să ne creeze nu ştiu ce facilităţi, nu le cerem decât să-şi dea acordul să jucăm fotbal pe acel loc, să dezmorţim practic fotbalul craiovean. S-a vorbit că am vrea să-i luăm locul Universităţii Craiova, de parcă am putea face acest lucru. Nu vrem răul Ştiinţei, din contră, pe viitor, când va reintra în fotbal, poate o ajutăm cu jucători, pentru că suntem suporterii acelei echipe, am jucat pentru ea... Nu înţeleg de ce ni se pun beţe în roate când nu vrem decât să jucăm fotbal. Zilele astea o să luăm din nou contact cu doamna primar şi sper să se rezolve această problemă, poate că nu am fost suficient de clari şi nu a înţeles ce vrem noi“, a declarat Cătălin Crăciunescu, pentru GdS. Edilul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, nu a răspuns la telefon.


Startul ligilor doi şi trei s-ar putea amâna


Preşedintele formaţiei FC Olt Slatina şi totodată reprezentantul seriei a doua a ligii a doua în Comitetul Executiv, Gheorghe Constantin, a lansat ideea că startul eşaloanelor doi şi trei ar putea fi amânat pentru luna septembrie. Costică „Vâlcea“ a punctat că din pricina problemelor financiare nu s-au înscris suficiente echipe pentru a demara la timp întrecerile programate pe 17 august (Liga a III-a), respectiv 18 august (Liga a II-a). „Astăzi este ultima zi de înscriere şi puţine echipe şi-au confirmat participarea până acum. Problema este şi la Liga a II-a, şi la Liga a III-a. Există varianta să se amâne startul eşaloanelor doi şi trei şi automat să se prelungească şi perioada de înscriere, dar în prezent nu pot să mă pronunţ ce va fi. Miercuri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv se vor analiza datele problemei şi se va lua o hotărâre. Nu pot spune câte echipe s-au înscris până acum. Programul de lucru al celor de la Competiţii se termină la ora 15.00 sau 16.00, însă echipele se pot înscrie prin fax până la ora 24.00, deci abia mâine (astăzi - n.r.) puteam avea nişte date concrete“, a explicat Costică „Vâlcea“, pentru GdS.
„Nu pot să vă spun câte echipe s-au înscris până acum. Veţi afla după şedinţa Comitetului Executiv care este situaţia şi ce se va hotărî. Universitatea Craiova? Până acum (ieri, ora 15.42 - n.r.) nu am primit nimic de acolo, dar mai e timp“, a spus directorul Comisiei de Competiţii din cadrul FRF, Adrian Rămureanu, pentru GdS.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu