News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Transportatorii de persoane, traşi pe dreapta

Transportatorii de persoane, traşi pe dreapta

Pe parcursul săptămânii trecute, pe lângă acţiunile de prevenire executate zilnic în trafic, poliţiştii de la Rutieră au desfăşurat şi acţiuni de control, pe toată reţeaua de drumuri publice, a vehiculelor destinate transportului rutier public de persoane. În plus, în aceeaşi perioadă, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi ai primăriilor, au verificat autovehiculele destinate transportului şcolar, ambele acţiuni fiind desfăşurate la nivel naţional, în baza dispoziţiilor IGPR. În Dolj, oamenii legii au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de microbuze sau autobuze folosite la transportul de persoane şi au retras patru certificate de înmatriculare pentru defecţiunile constatate.

Pe tot parcursul săptămânii trecute, poliţiştii de la Rutieră care au acţionat pe drumurile din judeţ i-au tras pe dreapta pe transportatorii de persoane. Oamenii legii au verificat valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum şi existenţa asigurării de răspundere civilă auto obligatorie. În plus, conducătorii auto au fost verificaţi dacă deţin certificat de competenţă profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere şi valabilitatea acestuia. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, au fost oprite pentru verificări 180 de autovehicule în această perioadă, fiind aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale.

În patru cazuri, pentru defecţiunile tehnice constatate au fost retrase certificatele de înmatriculare ale vehiculelor. Unul dintre cei aflaţi în această situaţi a fost Ionel Albu, de 41 de ani, din comuna Orodel, depistat în timp ce efectua activitatea de transport public de persoane cu un microbuz având anvelopele uzate peste limita admisă. Acesta a fost sancţionat conform prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi a rămas fără certificat.

În paralel cu aceste activităţi, pe parcursul zilei de duminică, poliţiştii de la Rutieră au acţionat pe principalele artere de circulaţie din Craiova, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere cauzate de depăşirea limitei legale de viteză, nefiind trecute cu vederea, însă nici celelalte încălcări ale legislaţiei rutiere. Astfel, au fost aplicate 465 de sancţiuni contravenţionale, din care 70 pentru viteză şi 50 pentru neportul centurii de siguranţă, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la suma de 66.800 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 21 de permise de conducere, patru dintre acestea pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, şase pentru depăşiri neregulamentare, patru trecerea pe culoarea roşie a semaforului electric etc.

Unul dintre cei rămaşi fără permisul de conducere, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj, a fost Ion Honcilă, 41 de ani, din comuna Fărcăşeşti, surprins în timp ce conducea un autoturism Volkswagen, pe bulevardul „Dacia” din Craiova, cu viteza de 88 km/h şi fără a purta centura de siguranţă.
Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu