Doljeni la judecată pentru trafic internaţional de droguri

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au trimis în judecată un grup de cinci tineri din Dolj, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, trei dintre ei în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri. În urma cercetărilor s-a stabilit că gruparea, înfiinţată de doi consumatori de droguri de risc din Calafat, dezvoltase o adevărată afacere din vânzarea de canabis provenit din Spania în Calafat şi localităţile limitrofe, dar şi în Craiova. Mai mult, membrii grupării se apucaseră şi de cultivarea canabisului, la momentul destructurării reţelei oamenii legii descoperind la una din locuinţele percheziţionate nouă plante de canabis în ghivece. Magistraţii Tribunalului Dolj au prelungit săptămâna trecută arestarea preventivă pentru trei dintre membrii grupării, ceilalţi doi fiind trimişi în jduecată în stare de libertate, procesul pe fond urmând să înceapă 4 iulie a.c.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările şi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a unui grup de cinci tineri din Dolj, acuzaţi de trafic internaţional de droguri. Este vorba despre Andrei Mihai Firu, din Calafat, Marian Lucian Toader, din aceeaşi localitate, Gabriel Constantin Şuncă, (toţi trei aflaţi în arest preventiv), Edi Andrei Catană şi Ionuţ Cătălin Golea. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 28 mai a.c., săptămâna trecută, pe 26 iunie a.c., instanţa le-a prelungit celor trei inculpaţi aflaţi în spatele gratiilor arestarea preventivă, stabilind primul termen de judecată pentru 4 iulie a.c.

Bazele „afacerii” puse de doi consumatori de canabis

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2012, Andrei Mihai Firu zis „Fifa”, care avea atunci 21 de ani, din Calafat, consumator mai vechi de droguri de risc, îl cunoaşte pe Marian Lucian Toader, tot din Calafat, dar stabilit de mai mulţi ani în Spania. Între cei doi s-a legat repede o prietenie, mai ales că şi Toader consuma droguri, cel din urmă propunându-i lui „Fifa” să-l ajute la comercializarea de canabis, pe care îl putea procura şi trimite din Spania. Cei doi au „bătut palma”, Andrei Mihai Firu angajându-se, conform înţelegerii, să plătească familiei lui Toader 5 euro pe gramul de canabis primit din Spania, iar el să-l vândă cu ce preţ doreşte. Din câte au stabilit anchetatorii, prima livrare a fost în septembrie – octombrie 2012, când Toader i-a trimis lui „Fifa” un colet cu 100 de grame de canabis, cantitate pe care acesta a vândut-o în perioada următoare în Calafat şi zona limitrofă, cu 50 – 60 de lei gramul. Tânărul şi-a ţinut promisiunea şi a achitat fratelui lui Toader banii, astfel că livrările au continuat. Mai mult, pe lângă cercul de consumatori pe care şi-l făcuse în Calafat, „Fifa” şi-a extins aria de distribuire a drogurilor atât în comunele învecinate, dar a şi intrat în legătură cu persoane din Craiova interesate să cumpere cantităţi mai mari de droguri. Tânărul i-a cooptat în afacere pe Gabriel Constantin Şuncă zis „Gabu”, de 28 de ani, Edi Andrei Catană şi Ionuţ Cătălin Golea, care aveau misiunea de a vinde şi ei, dar şi de a racola clienţi. Au intrat pe fir oamenii legii, care au pus la punct detaliile prinderii membrilor grupării, mai ales că livrările continuau.

Ultima livrare, în martie

Astfel, pe 31 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Dolj l-au prins în flagrant pe Andrei Mihai Firu în timp ce ridica de la un microbuz un colet expediat din Spania. La controlul pachetului, s-a constatat că acesta conţinea aproximativ 400 grame de canabis şi un gram de substanţă albă ce părea a fi cocaină. Firu a fost reţinut de poliţişti, imediat fiind efectuate 5 percheziţii la domiciliile celorlalţi membrii ai grupării, în localităţile Calafat, Moţăţei şi Craiova, în urma cărora au fost ridicate alte 115 grame de canabis, 9 plante de canabis în ghivece şi suma de 2.500 lei, provenită din vânzarea de droguri. Totodată, au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri, un număr de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 ani. După audierea membrilor grupării, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au emis ordonanţe de reţinere pe numele lui Andrei Mihai Firu şi Gabriel Şuncă, luni, 1 aprilie, Tribunalului Dolj dispunând arestarea lor pentru 29 de zile. Ulterior a fost prins şi arestat şi Marian Lucian Toader, toţi trei fiind şi acum după gratii.

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.