Lubeniţarii din Dăbuleni îşi păzesc marfa de frica hoţilor

Oamenii au declarat că anul acesta producţia a fost una bună, însă au vânduta marfa la preţ mic. De frica hoţilor agricultorii din Dăbuleni îşi păzesc lubeniţele pe câmp. Producătorii de pepeni din Dăbuleni s-au instalat încă din luna februarie pe câmp.

„Ne este frică să nu ne fure marfa. Stau aici în câmp de trei luni. Anul acesta am avut o producţie bine, însă preţul este foarte mic. Când o să tragem linie nu cred că vom avea profit anul acesta. Din punctul meu de vedere nu mai este o afacerea ce facem noi, dar nu avem altă soluţie”, a spus Ion Mihai.   Reprezentanţii Primăriei din Dăbuleni susţin că în acestă perioadă au fost distribuiţi în camp si cei patru paznici ai Consiliului Local, tocmai pentru a-i ajuta pe producători. În patria lubeniţelor sunt peste 1000 de producători de pepeni.  Anul acesta un kilogram de lubeniţa se vinde cu 20 de bani.  
„Noaptea nu dorim absolut deloc, iar ziua mergem la piaţă cu lubeniţă. Este o perioada grea pentru noi, dar asta este situaţia. Trebuie să ne păzim marfa de hoţi. Am trei câini care mă ajută foarte mult. Simt totul şi dacă trece cineva prin zonă mă anunţă imediat”, a precizat un producător din Dăbuleni.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.