News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Amenzi de peste 11.800 lei pentru nerespectarea regulilor de circulaţie

Amenzi de peste 11.800 lei pentru nerespectarea regulilor de circulaţie

Poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu lucrătorii Biroului Rutier Craiova au organizat marţi, 22 iulie a.c., o acţiune pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, pe linia prevenirii accidentelor generate de traversările neregulamentare de către pietoni.

De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pe linia conştientizării conducătorilor auto cu privire la importanţa respectării regulilor privind opririle şi staţionările în municipiul nostru în vederea asigurării unui trafic fluent. În cadrul acţiunii au fost constatate 116 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi ce depăşesc suma de 11.800 lei. Dintre acestea, 17 au fost aplicate unor pietoni care au traversat străzile prin alte locuri decât cele prevăzute de lege, iar 30, unor conducători auto care au oprit sau staţionat neregulamentar.

S-au urcat la volan fără permis de conducere

De amenzi n-au scăpat marţi nici şoferii din celelalte localităţi ale judeţului Dolj care au ales să se urce la volan fără să respecte legea. Astfel, poliţiştii Formaţiunii Rutiere Calafat, fiind în serviciul de patrulare pe DN 55 A, în localitatea Calafat, l-au depistat pe Constantin C. (47 de ani), din comuna Ciupercenii Noi, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere anulat din anul 2011. Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, un alt tânăr, Costinel B., în vârstă de 27 de ani, este cercetat penal după ce a condus fără a deţine permis pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost depistat de lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Craiova, care se aflau marţi în serviciul de supraveghere şi control trafic, în comuna Şimnicu de Sus.

În timp ce desfăşurau serviciul de patrulare în localitatea Daneţi, poliţiştii din Bechet l-au depistat în trafic pe craioveanul Tudor M. în vârstă de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 1,58 mg./l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu