Calafatul mizează tot pe tineri

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
După ce a ratat în ultimii ani prezenţa la baraj, formaţia de la malul Dunării nu mai porneşte sezonul cu gândul la promovare. 


Neşansa este un adjectiv în măsură să caracterizeze evoluţia calafatenilor în prima ligă doljeană din ultimii ani, cel puţin din ultimele două sezoane.
După ce au pierdut dramatic prezenţa la baraj în urmă cu doi ani, în ultima etapă a play-off-ului, când formaţia din Podari a revenit miraculos cu două minute înainte de final, atunci când nimeni nu îi mai acorda nicio şansă şi  băieţii din Calafat erau cu jumătate de corp transpuşi la meciul de baraj ce urma să se joace la Motru, în campionatul recent încheiat calafetenii au fost umiliţi de contracandidata din Filiaşi în meciul decisiv pentru stabilirea campioanei Doljului.

Rezultat ce putea fi cu greu anticipat la începutul sezonului, după plecarea excelentă din blockstarturi a Dunării Calfat care la sfârşitul primelor zece etape avea un bilanţ nepătat de înfrângeri sau remize.
Decăderea de pe tron a dunărenilor a avut loc în a doua parte a sezonului, undeva în epilog, când pe postul de lider al campionatului doljean a urcat CSO Filiaşi. În fine, acest lucru nu a contat foarte mult, deoarece în clasamentul de play-off, Calafatul a rămas în avantaj, fapt confirmat şi la încheierea stagiunii regulate şi începerea fazei decisive pentru desemnarea campioanei doljene.

De aici s-a „rupt” o legătură importantă în prestaţiile elevilor lui Uşurelu care au pierdut puncte uşor şi i-au lăsat pe rivalii din Filiaşi să treacă la conducerea ostilităţilor. Cei din urmă au profitat de oportunitate ivită şi au ştiut să gestioneze lucrurile în favorea lor, obţinând tichetul pentru baraj. Încă un sezon ratat pentru Dunărea Calafat şi noi speranţe risipite.
Săptămâna trecută, calafetenii au strâns rândurile şi au reluat pregătirile pentru noul sezon. Gruparea de la malul Dunării va aborda o filozofie asemănătoare ediţiei trecute de campionat şi se va baza în mare parte pe un lot proaspăt, format din jucători tineri, din localitate.
Gândurile pentru baraj sau promovare au fost lăsate în plan secund, deoarece în ultimii şase ani tot au aspirat la acest obiectiv şi nimic nu a mers conform aşteptărilor, după cum afirmă şi tehnicinul Dunării.

Am început pregătirile în urmă cu o săptămână şi ne antrenăm zi de zi. Vrem să formăm o echipă tânără şi competitivă, nu mai plecăm cu gândul de a ajunge la baraj sau promovare pentru că în ultimii ani ne-am propus acest lucru şi nu am concretizat nimic. Vom încerca să evoluăm de la un meci la altul şi să avem prezenţe cât mai solide pe teren, asta ne propunem pentru viitorul sezon.

George Uşurelu, antrenorul formaţiei din Calafat

În legătură cu programul de pregătire, calafetenii nu vor pleca niciunde în această vară, ci se vor antrena numai pe plan local. Sâmbătă vor disputa un amical cu Viitorul Cârcea, pe terenul din Basarabi, deoarece pe stadionul din Calafat are loc o revizuire a gazonului. Lotul de jucători este identic cu cel de anul trecut şi nu se anunţă schimbări majore în viitorul apropiat, staff-ul tehnic al grupării calafetene urmând să se bazeze pe jucătorii tineri, din localitate.

Nu avem planuri pentru un cantonament, ne vom pregăti doar pe plan local. Vom juca un amical cu Cârcea sâmbătă şi apoi vom vedea cu cine mai stabilim întâlniri. În privinţa lotului, nu am efectuat transferuri importante şi nici nu avem în plan, vom miza pe acelaşi lot ca anul trecut, majoritatea jucători tineri, locali.
A încheiat Uşurelu

LOT DUNĂREA CALAFAT:

Portari – Ghiţă Valentin, Horghidan Liviu;
Jucători de câmp - Ganea Alexandru, Roşianu Flavian, Sârbu Vasile, Viza Marius, Cârstea Titu, Borobanţu Alexandru, Brebenel Cătălin, Sârbu Alin, Coca Marian, Sârbu Nicolae, Ceauşu Cristian, Nitulesu Dorel, Stoican Luigi, Matei Tiberiu, Burcă Gabriel, Tudose Adrian, Doană Bogdan, Mihalache Adrian, Duţă Dorin, Voicu Ionuţ.

Sursa:editie.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.