Advertisement

Cinci cetateni irakieni, retinuti de politistii de frontiera mehedinteni la malul romanesc al Dunarii

Calafat News
vineri, septembrie 25, 2015 | 14:56 Last Updated 2015-10-04T09:28:17Z


Politistii de frontiera mehedinteni au depistat, la malul romanesc al Fluviului Dunarea, cinci cetateni irakieni, care intentionau sa intre ilegal in Romania din R. Bulgaria.

In data de 24.09.2015, in baza unui schimb de informatii cu Politia de Frontiera Bulgara, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Calafat - jud. Dolj si S.P.F. Garla - jud. Mehedinti au declansat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta.

Astfel, in urma actiunii, politistii de frontiera au depistat, in apropierea malului romanesc al fluviului Dunarea, un grup format din cinci persoane de sex masculin care intentiona sa se deplaseze, prin vegetatie, catre interiorul tarii.

Cei in cauza au fost condusi pentru verificari la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Garla Mare, jud. Mehedinti. Din primele cercetari si declaratii s-a stabilit ca barbatii sunt cetateni irakieni, cu varste cuprinse intre 21 si 25 de ani.

Acestia au declarat ca au traversat fluviul Dunarea cu o ambarcatiune si intentionau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen.In cauza politistii de frontiera mehedinteni efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar in baza protocolului romano-bulgar, migrantii vor fi predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si depistarii persoanelor implicate.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cinci cetateni irakieni, retinuti de politistii de frontiera mehedinteni la malul romanesc al Dunarii

Trending Now

Advertisement