Pompierii doljeni au intervenit la 16 incendii în 24 de ore


În ciuda avertismentelor şi a recomandărilor insistente ale pompierilor doljeni, incendiile de vegetaţie uscată şi mirişte continuă să le dea acestora bătăi de cap. Astfel, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină, pe parcursul zilei de miercuri, pentru stingerea a 16 incendii, dintre care 11 au fost stinse de  pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Calafat, Garda 2 Pompieri Bechet, Detaşamentului 1 Pompieri Craiova, Detaşamentului 2 Pompieri Craiova, Secţia  Pompieri Băileşti, Secţia de Pompieri Craiova – Punct de Lucru Filiaşi şi Secţia de Pompieri Craiova, iar celelalte 5 de către Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Brabova, Dăbuleni, Melineşti, Cetate şi Valea Stanciului.

Din cele 11 incendii, 9 au fost de vegetaţie uscată, produse pe raza localităţilor Calafat – sat Basarabi, Ciupercenii Noi, Ianca – jud. Olt, Craiova – strada Plopului, Craiova – strada Plaiul Vulcăneşti, Izvoare, Fratoştiţa, zona Balta Craioviţei şi Cetate, unde au ars aproximativ 33 ha de vegetaţie uscată, cauza probabilă a incendiului fiind foc în spaţii deschise şi efect termic (fumatul). În alte două cazuri a fost vorba despre autovehicule care au ars (unul în Calafat şi cel de-al doilea în Băileşti), din cauza unor scurt-circuite.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, după cum anunţă reprezentanţii ISU Dolj.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.