News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Comunicat din partea Asociației Vanătorilor și Pescarilor Cocoșarul, gestionar al fondului cinegetic nr. 7 Calafat

Comunicat din partea Asociației Vanătorilor și Pescarilor Cocoșarul, gestionar al fondului cinegetic nr. 7 Calafat



Avand in vedere faptul că ne aflăm in zona de protecție si supraveghere dupa confirmarea focarelor de pestă porcină de la Desa și Ciupercenii Vechi, și mai nou in Calafat, vă informăm că vom proceda imediat la măsurile obligatorii impuse asociațiilor de vanătoare in Planul de Măsuri elaborat de către Centrul Local de Combatere a Bolilor din judetul Dolj.
Astfel, prima masura pe care o vom lua va fi combaterea imediata, prin împușcare, a cainilor fără stăpan, pisicilor sălbaticite si a altor prădători care pot fi purtători de virus.
De asemenea, punem in vedere Consiliului Local Calafat și Consiliului Local Poiana Mare că au obligația de a strange imediat si fără a mai ține cont de orice costuri, toți cainii fără stăpan din Calafat și de la marginea orașului, precum luarea unor măsuri suplimentare de stopare urgentă a pășunatului haotic al animalelor și aruncarea gunoaielor la marginea orașului.
Altfel, ne rezervăm dreptul de a acționa in judecată și a cere daune materiale oricărei instituții care se va dovedi că se face vinovată de propagarea cu rapiditate a virusului sau care nu și-a îndeplinit obligațiile ce îi reveneau pentru prevenirea aparițiilor focarelor de pestă porcina africană de pe raza fondului cinegetic nr. 7 Calafat, și care va duce inevitabil la îmbolnavirea speciilor de faună cinegetică.
Considerăm vinovate toate instituțiile la care am apelat de-a lungul timpului pentru respectarea legii și prevenirea unui dezastru, și care au refuzat să ia măsurile obligatorii pentru ca la periferia orașului Calafat să nu mai fie focare de infecție, și considerăm a se face vinovat in primul rand Consiliul Local Calafat de refuzul de a elabora un Regulament de Pășunat care să prevină fraudarea subvențiilor pentru pășunea inchiriată de către crescătorii de animale, refuz care a dus la apariția cu ușurință a focarelor de pestă porcină africană datorită faptului că, deși au inchiriat pășune și au incasat subvențiile, crescătorii de animale au folosit banii in cu totul alte scopuri decat amenajarea pășunilor inchiriate, păscand animalele in continuare haotic pe raza fondurilor cinegetice in lipsa unui Regulament care să-i oblige să foloseasca numai pășunile inchiriate de către aceștia.
Așadar, cetățenii orașului Calafat trebuie să știe cine sunt vinovații pentru care iși vor pierde inevitabil animalele din gospodărie, dar și instituțiile care nu au facut absolut nimic pentru a nu se ajunge aici!
Cu stimă,
Consiliul de Administrație al AVP Cocoșarul.


Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu