La Cetate şi Maglavit au început Atelierele de Vară Şotron

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Începând de ieri, peste 100 de preșcolari din județul Dolj sunt antrenaţi în Atelierele de Vară Șotron, activităţi care se vor desfăşura în lunile iulie și august, în localităţile Cetate şi Maglavit. În total, 10 echipe de profesori-voluntari din Dolj s-au înscris pentru a susține câte un Atelier în grădinițe defavorizate din județ.

Atelierele de Vară Șotron sunt un modul educațional susținut de OvidiuRo an de an, pe perioada vacanței de vară, cu un impact major asupra copiilor, profesorilor și părinților din comunităţi rurale și urbane defavorizate. Timp de 2 săptămâni, profesori de învățământ preșcolar susțin activități cu copiii la grădiniță, pe bază de voluntariat – după un format pregătit de OvidiuRo şi diseminat în urma a numeroase traininguri. Şi anul acesta, pe lângă materialele educaționale de calitate ce vor rămâne ulterior în grădinițe, fiecare copil participant la Atelier va primi cel puțin câte o carte pentru acasă. Scopul Atelierelor este ca un număr cât mai mare de copii care nu au parte acasă de alți stimuli de învățare p etimpul vacanței de vară, să aibă parte de o experiență de învățare prin joc, la grădiniță.

Lumea vie – plante și animale

Tema Atelierelor din acest aneste Lumea vie – plante și animale, iar fiecare zi de Atelier explorează această temă în moduri diferite, prin activități integrate ce urmăresc curriculum-ul pentru învățământ preșcolar. Scopul este ca, timp de două săptămâni, să se creeze o comunitate de învățare prin joc, lectură, experimente și științe, muzică și mișcare și numeroase activități Montessori – toate urmărind să dezvolte răbdarea și autonomia, să încurajeze cooperarea, să consolideze cunoștințe și să le deschidă pofta de cunoaștere celor mici. Anul acesta, Atelierelor li s-a adaugat un modulde științe susținut de Raiffeisen Bank România (investitor major în programele OvidiuRo) și în 2018 – Povești de Vară sub Lupă. Toate activitățile sunt susținute de materiale educaționale puse la dispoziție de OvidiuRo (de la numeroase cărți ilustrate la hărți, lupe, magneți, kituri de germinare și de igienă sau cărți pentru copii, acasă), materiale ce vor rămâne în grădinițe și vor fi folosite de copii, din toamnă.


Fiecare Atelier se desășoară pe parcursul a 12 zile consecutive, de luni până vineri, timp de minim 3 ore, zilnic, în perioada iulie– august 2019; Atelierul începe cu Ziua 0, când copiii și părinții lor iau contact pentru prima dată cu modulul. Urmează 10 zile (de luni până vineri) consecutive de activitățitematice la grădiniță, timp de 3 ore, pentruca, la final, în ziua 12, să aibă loc festivitatea de final, din nou cu participareapărinților. În primul rând, pentru a putea organiza un Atelier de Vară susținut cu resurse educaționale de la OvidiuRo, comunitatea aleasă trebuia să fie una cu un grad ridicat de defavorizare, cu preșcolari ce provin din familii sărace – acolo unde modulul ar putea avea cel mai mare impact. Apoi cel puțin un profesor din fiecare echipă în scrisă (minim 2, maxim 4 profesori / atelier) a participat la un training dedicat Atelierelor, susținut pe parcursul lunii iunie; trainingurile – regionale și județene – au loc în continuare, până la finalul lunii, pentru că, începând cu luna iulie, OvidiuRo să distribuie kiturile de materiale; de asemenea pentru că organizarea sălii de grupă este un element esențial în maximizarea procesului de învățare Şi în al treilea rând, dar, nu ultimul rând, profesorii au fost provocați să reorganizeze și să simplifice cât de mult posibil sala de grădiniță, urmărind principii tip Montessori, prezentate la traininguri.

sursa: cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.